Google+

zaterdag 19 april 2014

Test dag

We kunnen na deze paasvakantie fier terugblikken naar onze verwezenlijkingen. Terwijl Michiel en Christophe bezig zijn met alles te monteren zijn Joachim en ik bezig met alle deelprogramma's samen te brengen in één geheel. Michiel en Christophe hebben ook gekeken om het vet in de assen te vervangen door een vet met een lagere viscositeit. Daardoor kunnen we het verbruik van de motoren sterk reduceren waardoor we kunnen genieten van een langere vaartijd.

Dit alles hebben we natuurlijk getest. We hebben onze boot te water gelaten in het kanaal Ieper-Komen. Hieronder kunt u de video daarvan bekijken.


Er is nogal veel begroeiing in de vaart waardoor we niet veel rondvaren. Daarom zullen we binnenkort de boot testen in een zwembad.

De volgende stap van ons project is het duiken zelf. Voorlopig, zoals u kunt zien in de video, kan onze duikboot niet meer dan een gewone boot. Het pneumatisch schema om te kunnen duiken is al volledig uitgewerkt en gerealiseerd. Het is nu aan Joachim en ik om het gepaste programma hiervoor te schrijven. Het basisidee is dat we met de afstandsbediening een gewenste diepte zullen aangeven. Met behulp van een druksensor zullen we dan de boot laten duiken naar de gewenste diepte.

Om onze andere video's te bekijken kunt u ook een bezoekje brengen aan ons YouTube kanaal: ModelVIIc/41