Google+

Voorwoord

Michiel Caron:

Techniek en modelbouw, dat waren mijn 2 hobby's die me tot dit project hebben aangezet. Na de bouw van “The Flying Dutchman” en “The Black Pearl” zocht ik naar een nieuwe uitdaging. Zoals je ziet ging mijn voorkeur naar 18-19de eeuwse zeilboten. Ik probeerde wat weg te blijven van WO1-2 toestanden omdat ik ondertussen al zeer vertrouwd geraakt was met het eenvoudig te bewerken balsa hout.

Langs de andere kant was ik wel zeer nieuwsgierig naar de technologie gebruikt in onderzeeboten en na enkele oorlogsdrama’s, boeken en wat googelen werd mijn interesse voor de fameuze U-boten uit WO2 al snel zeer groot.

Na veel overwegen was de keuze gemaakt, ik ging een duikboot maken. Van de GP was toen nog geen sprake.

Thomas Devoogdt:

Toen Michiel vertelde over zijn plannen om een duikboot te maken begon ik al eventjes te denken aan het eindwerk. Michiel zag ook al snel het voordeel in om zijn hobby te integreren in de GP. Ons plan was om de romp te vervaardigen in het 5de jaar zodat we in het 6de jaar ons volledig konden concentreren op de mechanische en elektrische werking.

Joachim Pauwels:

Op het einde van het 5de kregen we te horen dat we voor onze GP met 4 zouden moeten samenwerken wegens de te grote klas. Ik ging sowieso samenwerken met Christophe, maar nu zochten we nog naar 2 extra groepsleden en nog belangrijker, een GP onderwerp die de moeite waard was.

Michiel en Thomas waren toen al reeds een jaar aan het bouwen aan hun duikboot, maar ook zij kregen nu te horen dat ze nog 2 personen gingen moeten bijnemen. Toen kwam van hen de vraag of we eventueel wilden meehelpen aan hun duikboot. Voor mij was dit geen zo'n moeilijke keuze want ik had al ervaring met modelbouw en elektronica en het leek een leuke uitdaging.

Christophe Dupont:

Ik was opzoek naar een GP waar veel vakken in verwerkt zaten en waar Joachim zich ook kon in vinden. Halfweg het 5de jaar vertelde Michiel ons over zijn duikboot die hij als GP wou maken. Ik stelde er mij niet veel bij voor totdat hij me enkele foto's toonde. Nadat ons de vraag werd gesteld of we wilden meewerken aan de duikboot heb ik er nog een nachtje over geslapen en toen stond mijn besluit vast. Ik ging lid worden van het team en deze ambitieuze GP.